Известие

Collapse
No announcement yet.

луфт в колелото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• луфт в колелото

появи ми се едно притропване, когато мина през неравности отпред вдясно. мислех, че е заминал шарнира и го смених, но уви... това притропване не се получава всеки път, но пък е адски дразнещо. когато се появи и спра и започна да мърдам колелото на ляво и надясно с ръка се получва лек луфт.
    от какво може да е това? дали не е накакъв луфт в лагера?
    поздрави,
    sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Ами вазмойно е ако се полочава притропване като мардаш колата наляо надясно и трака според мен е лагера.
    AMD&ATI Любимите марки на един Маняк на Игри !!

Alfa_Romeo 155 1.8 8v

Comment

Разбит кормилен накрайник,рейка, втулка на носач. Ако лагера ти тропа като буташ гумата с ръка до сега да си се очистил някъде.
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

носачът е чисто нов - сменен е в петък с идеята тропането да спре.
        за рейката не знам, не дава никакви индикации, че е тя. ако е тя или накрайник, няма ли да го прави и като залюлея с волана.
        чак пък да се очистя, хайде? то всъщност може би не се изразих по най - добрия начин - то като я залюлееш на ръка по скоро се чува и го усещаш като потропване... идея си нямам..
        в четвъртък ходих да ми погледнат предницата в един сервиз и там казаха, че е бетон. в петък като купих носача, ходих при други и преди да го сменят и те я огледаха и казаха, че е бетон и няма нужда дори и носача да се сменя, но така и така го бях купил...
        sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Тогава рейка И аз съм в същото положение
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
          by RUBIG service

Comment

абе не ми се вярва да е рейката, но знае ли човек...
            днес пак ще се размотавам по сервизите и ще пиша после.

Comment

хахааа... излезе смотания амортесьор...
              от време на време му блокира клапана и се получава това изнервящо потропване...

Comment

и как се разреши проблема
                Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

с по - силна музика...

Comment

тропа ми колелото и на мен

тропа ми колелото предно ляво като удрям гумата с умрук бие на метал,а като карам по павета и на неравно се чува трака трака трака тракманшон на вyншна главина
                    ALFA ROMEO 155 1.8 TWIN SPARK 16V

Comment

Re: тропа ми колелото и на мен

Първоначално публикувано от active_active
                      тропа ми колелото предно ляво като удрям гумата с умрук бие на метал,а като карам по павета и на неравно се чува ...
                      Спирачни апарати. И мойте тракат по павета.
                      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
                        хахааа... излезе смотания амортесьор...
                        от време на време му блокира клапана и се получава това изнервящо потропване...
                        Това и аз го имам вече отделно че ми тракат по неравности спирачните апарати и не мога да усетя коя част от тях!
                        Ще видя туй с колко са натегнати пружинките на накладките - че те 257м дискове си греят бая в по-спортен режим и предполагамслед време пак отпускат тия пружинки

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

братле при мен един шум пак отпред и от дясно , и само когато минавам през дупка , а аз какво да правя
                          sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
                          155 2.0 16V ....евридейката
                          ex. 156 2.0 16V ....починала в приключения
                          ex. 155 1.8 8V

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                            Това и аз го имам вече отделно че ми тракат по неравности спирачните апарати и не мога да усетя коя част от тях!
                            Ще видя туй с колко са натегнати пружинките на накладките - че те 257м дискове си греят бая в по-спортен режим и предполагамслед време пак отпускат тия пружинки
                            Това са водачи на спирачните апарати!От една седмица те търся да ти кажа!8 лева струват ако са блокирали или прекалено износени! Ти знаеш,че имах същия проблем,но е решен вече!УСПЕХ!!

155 2.5 V6
                            Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

Първоначално публикувано от lulin racing Покажи съобщение
                              Това са водачи на спирачните апарати...
                              Не е сигурно. И аз така си мислех докато ни смених накладките.
                              П.П. Те сега пък свирят като позагреят , ама ...карай.
                              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Working...
                              X